Харків'янка першою отримала медаль для України на Паралімпійських іграх у Токіо - що про неї відомо

Бронзовою медаллю Євгенія Бреус відкрила медальний залік України

На Паралімпійських іграх-2020 медальний залік України відкрила харківська спортсменка Євгенія Бреус. Про це повідомляє офіційний сайт Паралімпійських ігор у Токіо.

Харків'янка Євгенія Бреус отримала бронзову медаль у змаганнях із фехтування на візках категорії А на шаблях.

У першому матчі кваліфікації вона зазнала поразки, але в трьох інших перемогла і вийшла в 1/8 фіналу, де здолала росіянку. Після цього у чвертьфіналі вона перемогла китайську спортсменку, яка в підсумку стала золотою медалісткою. А ось у півфіналі вона поступилася спортсменці з Грузії.

picture

У матчі за третє місце і "бронзу" Євгенія змагалася з угорською спортсменкою і виграла з рахунком 15:10.

picture

Для українки це вже друга бронза на Олімпіаді. Свою першу медаль вона отримала у 2016 році на Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

26 серпня спортсменка також змагатиметься у другій дисципліні - фехтуванні на шпагах. Першими її суперницями стануть американська і китайська спортсменки.

Євгенія народилася 25 листопада 1982, є майстром спорту України. На її рахунку близько 15 призових місць у міжнародних змаганнях на чемпіонатах і кубках світу з фехтування.

picture

Для довідки: на паралімпійських іграх виділені категорії здоров'я в яких можуть змагатися спортсмени. Категорія А передбачає, що спортсмен має ампутацію кінцівок або дитячий церебральний параліч.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що 13-річна боксерка з Харкова виборола золоту медаль на Чемпіонаті Європи. Вона здобула беззаперечну перемогу над росіянкою. Після оголошення переможців вона станцювала український гопак і присвятила свою перемогу Україні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися