У Харкові на Салтівці літній спортивний майданчик зі скейт-парком хочуть відкрити аж у грудні

Більшість локацій у парку призначені для літніх видів спорту. На проєкт вже витратили майже 44 мільйони гривень

У Харкові за адресою Героїв Праці, 60 почалися будівельні роботи з облаштування дитячого майданчика, яке було анонсовано міськрадою ще у лютому. Відповідну інформаційну дошку розмістила підрядна організація на будівельному паркані на місці майбутнього парку.

На схемі позначено об'єкти, які планується обладнати у парковій зоні: скейт-парк, дитячий майданчик, майданчик для паркуру, майданчик для воркауту, баскетбольний майданчик, два поля для міні-футболу та два панна-корти.

Проєктна документація на сайті Prozorro також свідчить про те, що буде встановлено кілька вуличних спортивних комплексів: турники і бруси, лавки для пресу з турниками, шведською стінкою і гімнастичними кільцями, різнорівневі бруси, потрійний каскад турників, дворівневий рукохід і рукохід-змійка.

Також на території парку повинні обладнати бігові доріжки.

Згідно з паспортом об'єкта на території проводиться не будівництво, а капітальний ремонт, що включає в себе "відновлення елементів благоустрою", а саме "землерийні та інші земляні роботи".

Їх проводить ПП "Будівельна компанія" Мега-С", а генеральним проєктувальником є КП "Харківський архітектурно-проєктний центр". Роботи почалися вкінці квітня, а завершити їх повинні у грудні цього року.

Згідно з даними на сайті Prozorro, наразі на будівництво парку з міського бюджету вже витратили 43 мільйона 771 тисячу гривень. З них 43 мільйони 590 тисяч гривень заплатили організації, яка займається будівельними роботами, 48 600 гривень - "Харківському архітектурно-проєктному центру" за виготовлення проєктної документації, 13 542 гривні - за експертизу кошторису проєкту, 36 102 гривні - за технічний нагляд за будівельними роботами і 82 620 гривень - за "авторський" нагляд за будівельними роботами.

Також у паспорті об'єкта зазначено, що парку присвоять найнижчий клас наслідків - СС1. Ця категорія включає в себе збитки у разі знищення об'єкта, можливу небезпеку для людей, які там знаходяться, і небезпеку самого об'єкта.

picture

У соцмережах харків'ян обурило те, що більшість об'єктів парку призначена для літніх видів спорту або хоча б для теплого періоду року. При цьому відкриття парку заплановане на передноворічний період, коли в Харкові найчастіше вже давно мінусова температура, тому користуватися новою інфраструктурою салтівці не зможуть ще багато місяців.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що на Салтівці заплановано облаштування як мінімум трьох територій, де будуть розташовані майданчики для прогулянок, занять спортом і дитячих ігор.



Господи

4 травня 2021, 23:34

У вас сайт нереально глючит

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися