Харківський лікар підтримав найкращого тенісиста світу, який відмовився вакцинуватися

Влада Австралії все ще має намір депортувати тенісиста з країни через відсутність вакцинації

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував резонансну пригоду з депортацією з Австралії першої ракетки світу Новака Джоковича. Відповідну посаду лікар опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Приємні новини з Австралії. Суд визнав можливим Новаку Джоковичу перебувати в країні та брати участь у першому турнірі Великого шлему. Мене неприємно здивувала реакція багатьох тенісистів, зокрема. Рафаеля Надаля, на скандал: "Новак повинен дотримуватись правил, які однакові для всіх!" У своєму радянському дитинстві я часто чув типовий аргумент: "А якщо всі з вікна вистрибуватимуть?" Новак перехворів наприкінці минулого року. Це різко зменшує його ризики на повторне захворювання і небезпека для оточуючих. І є достовірні тести, які спортсмени на турнірах здають щодня", - написав лікар.

При цьому варто зазначити, що влада австралійського штату Вікторія, попри виграну Джоковичем справу в суді, і надалі вимагатиме його депортації з країни. У понеділок, 10 січня, тенісист знову спілкується з адвокатами й вирішує як викрутитися із ситуації. Сам турнір Australian Open, на який приїхав Джокович, стартує 17 січня.

Коронавірус у Харкові:

 У Харківській області на 10 січня коронавірус виявили у 192 мешканців. За добу від COVID-19 померло 3 особи. В області COVID-19 діагностували вже 245 438 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6420 хворих. Одужало від коронавірусу 232 382 особи. Наразі під наглядом медиків перебуває 6636 пацієнтів.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, і закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися