"Російські війська хочуть знищити здатність міста функціонувати", - Ігор Терехов про війну у Харкові

Ігор Терехов дав інтерв'ю американському виданню The Washington Post і розповів, що зараз відбувається у Харкові та як живе місто в умовах страшної війни.

Мер Харкова Ігор Терехов не припускає, що Харків може опинитися в "руках" країни-агресора, як це сталося у місті Херсоні. Про це градоначальник повідомив в інтерв'ю американському виданню The Washington Post, повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

Міський голова зазначив, що українська армія боротиметься до кінця і здаватись не збирається. Наразі російські окупанти роблять все, щоб зруйнувати інфраструктуру електропостачання, теплотраси та поліцейські ділянки. Крім того, ворожі війська обстрілюють школи, дитячі садки, медзаклади, урядові будівлі. Це робиться для того, щоб позбавити харків'ян державних послуг, зламати волю народу та знищити здатність міста функціонувати.

Водночас Терехов наголошує, що харківські комунальники сміливо продовжують роботу навіть під обстрілами. У місті зберігаються послуги електро-, водо- та теплопостачання, вивезення сміття та охорона правопорядку. Жінок та дітей ховають від обстрілів у бомбосховища, метро, підвали, а озброєні харків'яни патрулюють вулиці міста.

Градоначальник також розповів в інтерв'ю, що харків'яни потребують гуманітарної допомоги у вигляді продуктів, медикаментів та обладнання для надання першої допомоги.

Також мер сказав, що повністю підтримує заклики Володимира Зеленського щодо запровадження безльотної зони над Україною.

Читайте також:

Харків перетворився на непрохідну фортецю для військ РФ. Міністр оборони України Олексій Рєзніков зазначив, що зараз вся Європа знає, що Харків – не лише інтелектуальний та промисловий центр, а ще й горде місто відважних громадян.

• У Харкові затримали коригувальника вогню противника. Його вдалося затримати у районі блокпосту військовослужбовцям Харківського прикордонного загону. Зловмисника було передано співробітникам СБУ для подальших розглядів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися