Продався за 40 тис. гривень: харків'янин "здав" своє місто російським окупантам

Житель Харкова співпрацював із російськими окупантами

У Харкові місцевий житель співпрацював із російськими окупантами за грошову винагороду. Про це повідомляється на офіційній сторінці у Facebook генерального прокурора України Ірини Венедиктової.

За словами Венедиктової, 25 лютого харків'янин отримав телефонний дзвінок від невідомого, який назвав себе громадянином РФ. У ході розмови незнайомець запропонував співпрацю та грошову винагороду

у розмірі 40 тисяч гривень за надання важливої інформації. Тобто харків'янину треба було відзначити в електронному вигляді координати розташування об'єкта критичної інфраструктури міста, а саме хлібзаводу "Салтівський" та ФЕД (військовий об'єкт).

Недовго думаючи харків'янин прийняв пропозицію того, хто дзвонив, і незабаром отримав на свою банківську карту 40 тисяч гривень. Натомість він надав важливу інформацію. 1 березня збройні сили РФ завдали артилерійських ударів відповідно до координат поряд з одним з об'єктів.

"От як вербують: супутникове стеження, шантаж, сім'ю в заручники, ідеологічні міркування могли б подумати ви... Ага - 40 тисяч гривень... ціна тварюки в базарний день", - пише Венедиктова.

Також генпрокурор наголосила, що зловмисника затримали. Тепер на нього чекає покарання.

Читайте також:

У Харкові окупанти про бомбардування дослідницької ядерної установки. У Державній інспекції ядерного регулювання України назвали дії російських окупантів ядерним тероризмом.

Жителів Харківської області попереджають про те, що містом їздить "небезпечне" авто, а люди в ньому розпитують у місцевих жителів різну інформацію. Городян просять бути обережнішими, оскільки це можуть бути мародери, шахраї або диверсанти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися