У Харкові розбомбили сотні житлових будинків та десятки шкіл (СТАТИСТИКА)

Скільки житлових будинків розбомбили у Харкові

У Харкові розбомбили близько 600 житлових будинків, які вже не відновити. Люди лишилися без житла. Про це розповів мер міста Ігор Терехов.

Також Терехов зазначив, що окупанти знищили 50 шкіл, низку медустанов та пологовий будинок.

Контекст:

• Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.

 У Харківській області війська РФ не можуть прорватися й експерти заявляють, що без загальної мобілізації захопити Харків зараз неможливо. Окупантам тільки вдалося закріпитися в північній частині міста Ізюм. Спроби захоплення міста продовжуються. Про це повідомило Міністерство оборони України.

• У Харківській області під час обстрілу загинули дитина та бабуся. Тіла загиблих виявили рятувальники під час розбору завалів одного із будинків. У Мережі опублікували страшні кадри з місця події.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися