Як функціонує Харків під обстрілами

Харків'яни починають адаптуватися до життя в умовах війни

В Україні продовжується війна. Деякі райони Харкова зараз перебувають у сумному стані. Проте війська РФ зараз неспроможні взяти місто навіть в оточення. Харків'яни вже починають пристосовуватися до нових умов життя.

Їжа.

До настання комендантської години люди отримують гуманітарну допомогу у довгих чергах або купують їжу у супермаркетах. Полиці у магазинах зараз спорожніли. Наприклад, сьогодні мешканці не можуть купити міцний алкоголь, а достатку в інших секторах немає від слова зовсім. Звичний у мирний час "вибір" змінився на "що є те й беремо", але при цьому їжі вистачає і гуманітарної катастрофи в місті зараз немає.

Медицина.

Довгі черги щоденно формуються і близько аптек. При цьому багатьох ліків зараз немає і харків'яни (особливо літні) просять допомоги у волонтерів, які при нагоді завжди відгукуються та дістають потрібні таблетки. Лікарні продовжують працювати, а медики активно відповідають на телефонні дзвінки мешканців.

Комунальні послуги.

Комунальники оперативно усувають наслідки аварій, спричинених обстрілами – локалізують дефекти на внутрішньобудинкових теплових мережах, замінюють пошкоджені обстрілами трубопроводи, а також ремонтують, перевіряють та запускають у роботу котельні. Співробітники ДСНС ліквідують пожежі. Іноді у мешканців пропадає інтернет, але зазвичай його відновлюють упродовж трьох днів.

Волонтери.

Жахи війни скріпили українську націю. У Харкові сотні людей з різних професій йдуть у волонтери. Бізнесмени возять містом гуманітарну допомогу та відгукуються на будь-які прохання від мешканців, якщо їм написати.

ЗСУ.

"Коментарі" регулярно телефонують українським військовим, які захищають Харківську область. Наші війни перебувають у спокійному стані. За їхніми словами, зараз війська РФ фізично не можуть оточити місто. При цьому один із військових назвав тактику РФ "завалюванням трупами".

Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали поУкидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися