Джерела спростовують російські фейки про плачевний стан ЗСУ у Харкові

Російські ЗМІ розповсюджують фейки про свої успіхи в районі Харкова

Російські ЗМІ останніми днями публікують інформацію про патове становище українських захисників у районі Харкова. При цьому вони нібито посилаються на повідомлення військових ЗСУ та "націоналістів". "Коментарі" зв'язалися з нашими військовими та поставили їм це питання.

"Вони (ред. Війська РФ) цю хрень з першого тижня публікують. Там навіть розмови ходили, що вони вже на Безлюдівці стоять. Зараз розмов про захоплення Харкова і бути не може. Все під контролем. Постачання ми все ще отримуємо. Не хвилюйтеся", - сказав захисник Харкова.

Також пропаганда РФ заявляє, що у Харкові вже нібито неможливо забезпечувати українські війська. При цьому 19 березня до Харкова було доставлено 17 сучасних автомобілів швидкої допомоги за міжнародною програмою World4Kharkiv. Крім цього, за словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, українські війська 19 березня отримали нове озброєння.

"Громади відмовилися співпрацювати із так званими  "освободителями". Окупанти навмисне створюють жахливі умови для наших жителів Харківщини, щоб потім запропонувати кроваву "руку добра". Цього не буде! Офіс Президента відзначив високий рівень роботи поліції Харківщини, можемо з гордістю ставити наших поліцейський у приклад", - розповів голова військової адміністрації.

Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися