"Нас кинули сюди, як гарматне м'ясо": допит одного з російських полонених (ВІДЕО)

Затриманий повідомив, що командування їх обдурило, сказавши, що вони їдуть на звільнення українського народу від нацистів

В Україні було затримано чергового російського окупанта - радиста розвідника. Про це повідомляється на офіційній сторінці Управління СБУ Харківської області.

На допиті затриманий розповів, що його, як і його товаришів по службі нібито обдурило командування, сказавши, що вони їдуть на територію України як миротворці, звільняти країну від терористів і нацистів. Проте, за словами окупанта, опинившись у нашій країні, він зрозумів, що тут живуть мирні люди, які зараз борються за свій будинок, за свою землю.

"Ми перетнули кордони з 23 на 24 лютого. Але тут немає жодних терористів і нацистів. Нас сюди ніхто не кликав. Тут із красивих міст роблять руїни. Тут усі нормальні та адекватні люди та ніхто не хоче війни", - сказав затриманий.

Також радист-розвідник зазначив, що солдатам задурили голову та кинули в Україну як "гарматне м'ясо". Окупант залишився один, решта дев'ятнадцяти його товаришів по службі загинули.

"У нас у всіх контрактників є дружини, діти. У командира відділення залишилася вагітна дружина та двоє дітей. Заради чого нас сюди треба було кидати? Дуже це все сумно. Шкода всіх", - підкреслив затриманий.

Також під час допиту російський солдат звернувся до своїх рідних проханням розповідати всім своїм знайомим, що в Україні немає нацистів та терористів, щоб якнайбільше людей дізналися правду.

Читайте також:

З одним із взятих у полон російських окупантів був проведений допит, під час якого він розповів, які команди їм давало керівництво щодо захоплення Харкова.

• З битим льотчиком у подробицях розповів, як бомбив Харків та область. За наказом командування підполковник здійснив три бойові вильоти над Харковом та Харківською областю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися