"Ми планували захопити Харків за три дні": допит одного з російських полонених (ВІДЕО)

Основним завданням у російських окупантів було захоплення Харкова та всіх основних доріг

З одним із взятих у полон російських окупантів був проведений допит, під час якого він розповів, які команди їм давало керівництво щодо захоплення Харкова. Про це повідомили на офіційній Facebook сторінці Служби безпеки України.

Полонений зізнався українським військовим, що знав, що їде не на навчання, а на війну як миротворець, щоб звільнити Україну від нацистів. На кордон з Україною він разом з іншими загарбниками прибув приблизно о 5-й ранку, 24 лютого. Командири поставили завдання захопити Харків та окупувати всі основні дороги, перекрити вихід цивільних. На захоплення Харкова окупантам дали три дні.

Крім того, затриманий розповів, що їм наказали відкривати вогонь у разі опору і по всіх мирних жителях міста. За його словами, був наказ стріляти у житлових будинках.

"З цілого взводу загарбників вижив лише офіцер на відео та один із солдатів. І лише тому, що вони здалися в полон. Тепер усі поставлені перед ворогами завдання вивчають та документують слідчі та контррозвідники СБУ.

Жоден загарбник не залишиться безкарним!", - зазначили у СБУ.

Читайте також:

• Харківський губернатор Олег Синегубов розповів про ситуацію у Харкові та області станом на ранок 9 березня. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Чугуєв зазнав обстрілів з боку ворожих військ. Внаслідок події загинула росіянка, яка проживала в Україні останні десять років. Також є поранені, у тому числі дитина.

Мер Харкова Ігор Терехов провів телефонні переговори з мером Нью-Йорка Еріком Адамсом. Харківський градоначальник розповів своєму колезі про ситуацію, яка зараз відбувається у місті та про те, як зараз доводиться жити харків'янам.



Алексей

21 червня 2022, 12:29

Мразь

Алексей

21 червня 2022, 12:28

Мразь

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися