Війна перемогла корупцію у Харкові: На що витрачаються гроші міста

На що витрачаються гроші Харкова у війну

У Харкові через війну практично зник ринок публічних закупівель. Зараз, в основному, укладаються угоди щодо комунальних послуг, їжі, ліків та палива. Проте є й цікаві аукціони, про які розповіли у "Харківському антикорупційному центрі".

З початку війни у Харківській області уклали 1127 маленьких договорів на 47, 3 млн грн. Більшість грошей йшли на найважливіші ресурси для воєнного часу: бензин, дизпаливо, фармацевтична продукція, харчі, електроенергія, природний газ.

Також у ХАЦ опублікували найбільші договори регіону з 24 лютого:

"Харківзеленбуд" уклав угоду на 17 млн грн з ТОВ "Професійна охорона" з охорони Саржиного Яру, Саду імені Шевченка, Парку Перемоги тощо.

Лікарня швидкої та невідкладної допомоги уклала угоду на 13.73 млн грн з ТОВ "Авентус Фарм" на постачання ліків.

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради уклав угоду на 13.2 млн грн з профільним КП щодо поточного ремонту об'єктів зливової каналізації та дощових колодязів.

Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку уклав угоду щодо охорони своїх будівель на 7,1 млн грн з Агентством комплексної безпеки – Охоронна фірма. Також цей Департамент уклав угоду з ФОП Сидоренко Леся Анатоліївна про прибирання будівель, підпорядкованих установі. Вартість угоди трохи більше ніж 6 млн грн.

• "Харківобленерго" уклав договір на 1,67 млн грн з КНП "Лозівське територіальне медичне об'єднання" (8 договорів на 1,2 млн грн), КП "Центр поводження з тваринами" (12 договорів на 830 тис. грн) та виконавчий комітет Лозівської міської ради (12 договорів на 812 тис. грн).

Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися