Війська РФ не можуть пройти ЗСУ у Харківській області

Як просувається протистояння України з РФ у Харківській області на 24 березня

У районі Ізюма продовжуються бойові дії. ЗСУ зараз успішно блокують усі напади. За добу українські військові збили 2 літаки РФ. Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами Олега, за 23 березня російські окупаційні війська завдали 44 артилерійських, мінометних, танкових ударів. Це райони Північної Салтівки, Олексіївка, ХТЗ, центр міста, Пісочин, Циркуни, Чугуїв, Російські Тишки, Кутузівка, Золочів, Старий Салтів. При цьому центром міста противник застосував ракети "Калібр", випущені з кораблів Чорноморського флоту Росії.

"Російські окупанти продовжують чинити терор проти представників місцевої влади. Циркунівський сільський голова Микола Васильович Сікаленко досі перебуває в полоні ворога. Окупанти викрали 2 дні тому Миколу Васильовича з власного будинку, за словами свідків, рушили в напрямку Липців. На сьогодні із Офісом Президента, Віцепрем'єр-міністр Іриною Верещук робимо все, аби знайти та повернути Миколу Сікаленка.", - розповів Синегубов.

Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися