Війська РФ обстрілюють Харків забороненими снарядами (ФОТО)

Війська РФ обстріляли Меморіал жертвам тоталітаризму у Харкові

Війська РФ знову обстріляли Харків забороненими у світі касетними бомбами. Цього разу окупанти потрапили польсько-українським цвинтарем жертв сталінського тоталітаризму. Відповідні фотографії опублікувала харківська громадська активістка Наталія Зубарь на своїй сторінці у Facebook.

ДОВІДКА. Касетна бомба є снарядом, який скидається з повітря або запускається з землі. Такий боєприпас розривається у повітрі, випускаючи десятки, а іноді й сотні дрібніших бомб, здатних покрити територію розміром у кілька футбольних полів. Це означає, що всі, хто знаходиться на цій території, включаючи мирних жителів, ризикують загинути або зазнати травм. Іноді такі бомби не вибухають відразу, що дозволяє їм вбивати чи калічити людей через довгий час після закінчення конфлікту.

Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися