Під Харковом ЗСУ збили найновіший ворожий літак

Під Харковом збили російський винищувач

Мобільні підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ знищили новий російський винищувач Су-34. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зазначається, що літак збили на Ізюмському напрямку.

Варто зазначити, що перші 2-3 дні Ізюм просто знищували, а потім окупували його північну частину. Зараз місто фактично поділене на дві частини по річці Сіверський Донець.  Мости через річку спочатку розвели, а потім підірвали. Це була узгоджена позиція місцевої влади і ЗСУ. Росіяни не змогли переправляти ворожу техніку. Це дуже допомогло ЗСУ і не дало можливості росіянам окупувати південну частину міста. Але вона стала зоною бойових дій, яку ворог фактично знищує, намагаючись пройти повз місто. Їм це стратегічно необхідно, щоб окупувати Луганську і Донецьку області, відрізати лінію ООС. Там відбуваються активні бойові дії, росіяни зазнають великих втрат. Тому ворог не дає ані зелених коридорів до Ізюма, ані можливості виїхати чи заїхати людям.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками". В Україні продовжують умирати мирні жителі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися