У Харкові стало ще більше мародерів: Банди від цигаркових кіосків переходять на великий бізнес

У Харкові мародерство перетворюється на великий бізнес

Активні військові дії поблизу Харкова спровокували створення цілих ОЗУ, які займаються мародерством. Крадуть машини, грабують квартири та магазини, іноді навіть переодягаючись у тероборону та ЗСУ. Найбільший у Європі Торговий центр “Барабашово” після низки фактів мародерства у місті порушив питання перед правоохоронними органами Харкова щодо забезпечення правопорядку на майданах ТЦ, що зазнали атаки російських військ, та у Харкові загалом. Про це йдеться у заяві пресслужби ТЦ "Барабашово", опублікованій у Facebook.

“Підтримуємо всі дії правоохоронних органів та СБУ, які в ці нелегкі часи дають жорстку відсіч кожному випадку мародерства та порушення закону в місті. Особливо, коли злодії маскуються під учасників тероборони та воїнів-захисників з лав ЗСУ. Кожен випадок має бути розслідуваний та покараний. Зі свого боку готові максимально сприяти правоохоронцям. Повага до закону, прав і свобод кожної людини – це вибір усіх українців, за який ми готові боротися до переможного кінця!”, – йдеться у заяві пресслужби.

На сьогодні ТЦ “Барабашово” є одним із найбільших логістичних гуманітарних хабів Харкова та України загалом. Попри значні руйнування об'єкта після російських атак, підприємці знаходять можливості для гуманітарної допомоги нужденним і починають відроджувати свій бізнес.

Водночас як зазначили у ТЦ “Барабашово”, є й ті, хто в ці важкі часи вдається до ганебної практики мародерства, цинічно прикриваючись “доцільністю воєнного часу". У місті є непоодинокі випадки незаконного заволодіння транспортними засобами громадян та організацій, зухвале порушення прав приватної власності тощо.

Подекуди складається враження, що мародери працюють у форматі великих банд, оскільки напад на великі комерційні площі не може відбуватися без чіткого попереднього плану дій.

“До офісу “Концерну АВЕК”, який і так сильно постраждав під час обстрілу центру міста, неодноразово здійснювалися напади групами озброєних людей, які намагались заволодіти майном компанії. Останній випадок трапився вчора, але охорона Концерну змогла дати відсіч злодіжникам”, — йдеться у заяві.

У пресслужбі зазначили, що тисячі співробітників "Концерну АВЕК", Торгового Центру "Барабашово", підприємців Торгового Центру з перших днів війни допомагають нашим Збройним Силам і територіальній обороні. 

“Харків – це справжнє місто-герой і кожен харків'янин, хто не залишив своє рідне місто, хто допомагає йому витримати та жити – приклад мужності та патріотизму. Сьогодні ми всі разом на захисті рідного міста. У єдності наших захисників, волонтерів, усіх, хто забезпечує життєдіяльність нашого міста – наша непереможна сила”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, вдень 17 березня окупанти направили кілька ракет на торгові павільйони у різних місцях "Барабашово", після чого почалася пожежа на великій площі. Вогонь ліквідували лише наступного дня.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися