Харківські мародери крадуть дедалі більше (ФОТО)

У Харкові мародерство перетворюється на великий бізнес

У Слобідському районі Харкова 19-річний та 24-річний хлопці винесли з магазину грошей та майна приблизно на 600 тисяч гривень. Про це розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Мародерів взяли під варту терміном на два місяці. Ним оголосили про підозру за фактом крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

Vus8gQlIvi7U3g9hlerOGLz8x.jpg

Контекст:

Активні військові дії поблизу Харкова спровокували створення цілих ОЗУ, які займаються мародерством. Крадуть машини, грабують квартири та магазини, іноді навіть переодягаючись у тероборону та ЗСУ. Найбільший у Європі Торговий центр “Барабашово” після низки фактів мародерства у місті порушив питання перед правоохоронними органами Харкова щодо забезпечення правопорядку на майданах ТЦ, що зазнали атаки російських військ, та у Харкові загалом. Про це йдеться у заяві пресслужби ТЦ "Барабашово", опублікованій у Facebook.

По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.

У Фельдман Екопарк, який знаходиться на лінії вогню та перебуває під постійними обстрілами з боку окупантів, пробралися мародери. Зазначається, що поки що люди, ризикуючи своїм життям, приходять в екопарк, щоб погодувати чи евакуювати тварин, перебувають і ті, хто ризикуючи життям приходить мародерствувати. Так, наприклад, невідомі проникли в кіоск із сувенірною продукцією, що розташований на території екопарку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися