Чого хочуть добитися війська РФ зараз

Що роблять війська РФ навколо Харкова зараз

Війська РФ вкотре спробують захопити частину Харківської області. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"Російські окупаційні війська намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку з метою встановлення контролю над частинами територій Харківської, Луганської та Донецької областей, включаючи блокаду міст Слов'янськ та Краматорськ", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у Генштабі ЗСУ вважають, що атака на Попасну — це спосіб відвернути увагу військового керівництва України від спроб встановлення контролю над Ізюмом та Маріуполем.

Контекст:

Активні військові дії поблизу Харкова спровокували створення цілих ОЗУ, які займаються мародерством. Крадуть машини, грабують квартири та магазини, іноді навіть переодягаючись у тероборону та ЗСУ. Найбільший у Європі Торговий центр “Барабашово” після низки фактів мародерства у місті порушив питання перед правоохоронними органами Харкова щодо забезпечення правопорядку на майданах ТЦ, що зазнали атаки російських військ, та у Харкові загалом. Про це йдеться у заяві пресслужби ТЦ "Барабашово", опублікованій у Facebook.

По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися