Що зараз робить мер Ізюма

Чи залишив місто мер Ізюма

Керівництво Ізюма залишило місто через запеклі бойові дії, відсутність зв'язку та роботи колаборантів. Про це розповіли журналісти видання Вечірній Харків, посилаючись на власні джерела.

За словами представників влади, що виїхали з міста, співробітники мерії нібито залишаються в Ізюмському районі.

Нагадаємо, В Ізюмі РФ відмовляється надавати гуманітарні коридори. Як зазначає Стрельник, якщо найближчими днями ситуація не зміниться, то гуманітарна катастрофа в Ізюмі перетвориться на геноцид українського населення Слобожанщини. Інформацію про ситуацію в Ізюмі просять поширити всіма можливими способами, щоб завадити ворогові це зробити та щоб не допустити фізичного знищення ізюмчан у нелюдських муках

Контекст:

Активні військові дії поблизу Харкова спровокували створення цілих ОЗУ, які займаються мародерством. Крадуть машини, грабують квартири та магазини, іноді навіть переодягаючись у тероборону та ЗСУ. Найбільший у Європі Торговий центр “Барабашово” після низки фактів мародерства у місті порушив питання перед правоохоронними органами Харкова щодо забезпечення правопорядку на майданах ТЦ, що зазнали атаки російських військ, та у Харкові загалом. Про це йдеться у заяві пресслужби ТЦ "Барабашово", опублікованій у Facebook.

По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися