Харківський лікар заявив про можливе погіршення ситуації у Харкові

Лікар із Харкова прокоментував заяви Міноборони РФ

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував заяви Міністерства оборони РФ про харків'ян, яких нібито тримають у заручниках українські війська (фейки нижче). Відповідну посаду лікар написав на своїй сторінці у Facebook.

"Місто живе. Жителів, на мій суб'єктивний погляд, відсотків 40. Продуктові магазини працюють. Аптеки працюють. Заправки працюють. 95-й бензин подорожчав до 48, потім подешевшав до 35. У моєму будинку та клініці світло, вода, газ, інтернет майже безперебійно. Сміття вивозять Комунальні служби прибирають територію. Пам'ятники захищають. Комендантська година скорочена з 18-00 до 20-00. З поліцією я спілкувався з початку війни один раз, коли потужна вибухова хвиля вибила вікна та вітрини у ніч на 15 березня на Кооперативній та на початку Московського проспекту, вранці під'їхала машина поліції, поцікавилися чи потрібна допомога. Але ми впоралися самі. військовослужбовці та тероборона розмовляють ввічливо та доброзичливо. Мародерства я не бачив. Щодо того, що мешканців міста не обслуговують у медустановах – неправда, обслуговують. Виїхати з міста можна абсолютно спокійно”, — написав лікар.

Крім того, Волянський зазначив, що війська РФ щодня бомблять Харків, але люди не впадають у відчай і допомагають один одному, а волонтери вже всюди. Їжу, ліки та предмети гігієни роздають усім охочим.

"Чи є проблеми у Харків'ян? Так. І дуже серйозні. Місто бомблять. Щодня. Масово. Величезна кількість житлових будинків, промислових будівель, інфраструктури зруйновано. Щодня гинуть військовослужбовці та жителі міста. Велика кількість мешканців уже більше місяця живе у підвалах та метро. Половина або більше жителів міста поїхали й терплять негаразди евакуації... Занепокоєння росіян щодо ситуації в Харкові насторожує, їх така турбувала ситуація в Маріуполі, що вони знищили місто, перетворили його на руїни, вбили десятки тисяч мирних жителів... Нехай турбуються про себе. Країна без майбутнього", - підсумував Андрій Волянський.

Нагадаємо, до цього Андрій Волянський розвінчав фейк про біологічну зброю в Україні з повною аргументацією та розумінням ситуації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися