Каразінський університет перевозить технічне обладнання до Полтави

До Полтави перевозять обладнання Каразінського університету

Харківський національний університет ім. Каразіна перевозить свою технічну базу до Полтавської політехніки. Про це розповів перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

"В Полтаві, на запрошення ректорату "Полтавської політехніки", у відносній безпеці, переміщені та розгорнуті елементи критичної інфраструктури Університету: резервні сервери для забезпечення електронного документообігу, навчально-методичних матеріалів, забезпечення освітнього процесу, роботи веб-ресурсів", - зазначив Андрій Вітренко.

За словами ректора університету Тетяни Кагановської, у гуртожитках Полтавської політехніки також розміщують працівників університету, житло яких було зруйноване у Харкові внаслідок обстрілу.

"У перші тижні війни, завдяки підтримці Міністерства та обласної військової адміністрації, нам вдалося допомогти виїхати всім охочим – і студентам, зокрема з гуртожитків, і викладачам, і працівникам. Такий виїзд, безумовно, триває, бо Харків перебуває під постійним обстрілом", - Написала Тетяна Кагановська.

Контекст:

Війська РФ зруйнували корпус економічного факультету та Каразінської школи бізнесу на вулиці Мироносицькій. Також ворог пошкодив Фізико-технічний факультет на П'ятихатках, корпус Каразінського інституту держуправління, спортивний комплекс та два студентські гуртожитки.

По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися