Чого хоче добитися Путін до 9 травня

Розвідка США розповіла про плани Путіна

Путін на початок травня планує взяти під контроль схід України, щоб встановити хоч якусь перемогу до 9 травня та підтримувати національний "кураж". Про це розповіли офіційні особи США, посилаючись на американську розвідку, пише CNN.

При цьому західні експерти вважають, що РФ готується до затяжного конфлікту в чеченському стилі, оскільки їм уже нема куди подітися. Війну для РФ ускладнює і той факт, що зимові морози закінчуються, а земля розм'якшується, тому важким російським наземним підрозділам буде важче маневрувати, отже їм потрібно зайняти позиції та стати в оборону.

Крім цього, американські чиновники заявляють, що Путін зараз вперше збирається призначити головнокомандувача у війні. Швидше за все, це буде один із відповідальних за операцію на півдні України.

Контекст:

Війська РФ зруйнували корпус економічного факультету та Каразінської школи бізнесу на вулиці Мироносицькій. Також ворог пошкодив Фізико-технічний факультет на П'ятихатках, корпус Каразінського інституту держуправління, спортивний комплекс та два студентські гуртожитки.

По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися