Війська РФ вкотре обстріляли Харків

Ситуація у Харківській області на 7 квітня

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на своїй сторінці у Facebook описав ситуацію у Харківській області на 7 квітня.

Олег Синєгубов виділив такі основні проблеми та події:

▪️Окупанти продовжують чинити тиск на мирне населення Харкова та знищувати цивільну інфраструктуру. За добу ворог наніс 48 ударів із РСЗВ, артилерії та мінометів.

▪️ 6 квітня внаслідок артилерійського обстрілу у Балаклії загинули троє осіб, багато будинків зруйновані. 

▪️Вночі росіяни вдарили ракетами по Лозовій, постраждалих немає. Нагадаю, що в Лозовій та Барвінковому  ми закликаємо евакуйовувати населення. Вже вдалося виїхати 15 тисячам громадян. 

▪️Зараз окупанти концентруються на східному напрямку від Харкова. Ми знаємо про всі маневри та скупчення сил в Ізюмському, Куп'янському напрямах, де росіяни використовують залізницю. Наші Збройні Сили України завжди готові до оборони і тримають позиції! 

▪️ Ми продовжуємо забезпечувати гуманітарною допомогою Харків та громади області. Щодня жителі міста можуть отримати безкоштовно харчі у відділеннях Нової пошти та Укрпошти

Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися