Ігор Терехов прокоментував можливе взяття Харкова

Харків'яни починають звикати до війни

Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував загострення військової ситуації навколо Харкова в інтерв'ю Наталії Влащенко для телеканалу Україна 24.

"У нас є сили, у нас є засоби, ми укріплені. Добре укріплені. Найголовніше, що є незламна воля, і дух, і вміння воювати у наших збройних сил, у нашої територіальної оборони, у наших воєначальників, і незламні дух і воля у всіх харків'ян, у кожного. Харків це завжди була така особлива каста. Ми шалено любимо своє місто, ми його нікому не віддамо і Харків був завжди українським містом, попри те, що місто Харків говорить російською мовою – ми українське місто", — сказав мер.

Крім цього Ігор Терехов зазначив, що зараз мешканці почали звикати до війни й це дуже небезпечно.

"Найстрашніше - звикання. Буває, я розмовляю з людьми, а в цей час починають стріляти, розриваються снаряди. І люди вже не бояться. Чому страшний цей момент? Якщо в перші дні людина зібрана, сконцентрована, то потім починає здаватися, що тебе Результати – на жаль, люди гинуть… Нещодавно у Харкові обстріляли депо з транспортом, завдяки якому ми розвозимо їжу, медикаменти, предмети першої необхідності… Там поряд були люди, вони просто вийшли погуляти… Є жертви, 34 особи поранено. Це геноцид проти українського народу, нас хочуть просто винищити як націю", - сказав Терехов.

Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися