Війська РФ зараз не концентруються на Харкові

Навколо Ізюму йдуть бойові битви

На Ізюмському напрямі продовжуються бойові дії. Війська РФ намагаються прорвати оборону. Подробиці розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов на своїй сторінці у Facebook.

"Складним залишається Ізюмський напрямок. Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але завдяки нашим Збройним Силам України на цих територіях ворог дійсно щодня несе великі втрати техніки та живої сили. У цьому районі продовжуємо евакуаційні заходи, зокрема Барвінкового та Лозової, оскільки прогнозуємо можливе зміщення театру бойових дій саме на ці населені пункти. З Лозової вже виїхали 15 тисяч людей, залишається — близько 50 тисяч. З Барвінкового виїхали близько 3 тисяч, залишається - 1,5 тисячі осіб", - розповів Олег Синегубов.

Контекст:

 В Ізюмі 26 березня кілька місцевих жителів здали ЗСУ та провели війська РФ на південну частину міста. Про це розповів представник Ізюмської міськради Максим Стрельник на своїй сторінці у Facebook.

 Нагадаємо, керівництво Ізюма залишило місто через запеклі бойові дії, відсутність зв'язку та роботи колаборантів. За словами представників влади, що виїхали з міста, співробітники мерії нібито залишаються в Ізюмському районі. "В Ізюмі, де немає зв'язку, де окупанти глушать сигнал, працювати неможливо, і ми про це сказали відразу", - написав заступник Ізюмського міського голови Мацокін у себе на сторінці у Facebook.

 По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися