З Харківщини не можуть евакуювати мешканців

Зараз неможливо евакуювати Циркуни та Липці

З Липців та Циркунів зараз неможливо евакуювати мешканців. За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, війська РФ зараз не дають "зелених" коридорів.

"Звичайно, ми б хотіли провести евакуацію з Липців, Циркунів, але російський ворог не погоджує нам "зелених" коридорів", - розповів Олег Синєгубов і додав, що зараз проводиться евакуація з Лозової та Барвінкової.

Контекст:

Війська РФ продовжують стягуватися в Ізюмському напрямі. Так, російські війська зайшли до Борівської громади Ізюмського району. Про це розповів голова селищної ради Олександр Тертишний. Олександр зазначає, що війська РФ рухаються з Куп'янська та Сватове. У самому селищі бойових дій немає. На щастя, із селища виїхала більшість жителів. Точну кількість підрахувати складно, бо багато хто їхав на своїх авто. Загалом до війни у Боровій жили 15 тисяч людей.

Експерти з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія постійно обстрілює Харків для відволікання. Таким чином вони намагаються перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися