Війська РФ розстріляли українців, які шукали порятунку в Росії

У Харківській області війська РФ розстріляли евакуаційну колону

При в'їзді до Борової 14 квітня війська РФ розстріляли два автобуси з біженцями, які їхали зі Святогірська до Росії через Сватове. При цьому варто зазначити, що поблизу Борової зараз фіксується напружена військова ситуація, а РФ запровадила туди свої війська ще 13 квітня. Про це розповів голова Громадської організації "Федерація футболу Борівщини" Віталій Колесник на своїй сторінці у Facebook.

"Люди знали, що тут "визволителі" та були впевнені в безпеці. На під'їзді до селища біженці зустрілися з колоною окупантів. "Свої" безжально розстріляли безневинних людей з гранатомета та автоматів. Не звертаючи уваги на вбитих та поранених мирних жителів, на людей, що заживо горіли в автобусах, орки вирушили далі. Поранених людей, яким вдалося вибратись з автобусів, доставляли до лікарні своїми машинами, адже швидка допомога була заблокована фашистами. Руський мір несе лише смерть і біль, навіть тим, хто шукає в ньому порятунок..." - написав Віталій Колесник.

За попередніми даними, загинуло 7 людей, а ще 27 отримали поранення. Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та правил війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Його проводить головне Управління СБУ у Харківській області.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися