"Виконувати злочинні накази їх штовхає патологічний страх", - відомий лікар про РФ

Андрій Волянський прокоментував ситуацію із підбитим крейсером "Москва"

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував ситуацію з підбитим крейсером "Москва" та описав військове керівництво РФ. Відповідний пост лікар написав на своїй сторінці у Facebook.

корабель пішов... 50 днів війни. Все далі й далі спливає російський корабель... Від цивілізації, від моралі, від загальнолюдських цінностей. Куди? У нікуди. У прірву. У королівство кривих дзеркал. минуле, сьогодення і майбутнє... А навіщо 145 мільйонів людей пливуть у прірву? Так капітан захотів... А, зрозуміло, капітан... З капітаном все зрозуміло. Намагається пояснити маршрут корабля якимись "вагомими" аргументами. Хоча пояснення одне - виконувати злочинні накази їх штовхає патологічний страх. Військових - страх військового трибуналу та в'язниці. Громадянським страшно бути звільненими, страшно втратити годівницю, страшно публічно демонструвати свою незгоду з хворим капітаном. А решта 140 мільйонів? Їх те що штовхає в прірву? Теж страх. І деформоване сприйняття реальності. А чим воно деформоване? Інформаційним полем. Навіть ЄС. Якщо людина не включає (не має) телевізор і вважає, що він САМ знаходить необхідний йому контент в інтернеті, він помиляється. Можна вибрати варіант комплексного обіду у радянській їдальні. З незмінною локшиною", - написав Волянський.

Контекст:

Збройні сили України підбили ракетний крейсер "Москва", який входить до складу Чорноморського флоту РФ. У російський військовий корабель потрапили дві крилаті ракети "Нептун". Внаслідок успішної атаки на борту почалася пожежа.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися