Хто з чиновників Харківської області зрадив Україну

У Харківській області з чиновників одиниці зрадили Україну

Попри очікування та плани РФ щодо масової здачі чиновників та жителів Харківської області, російських військових у регіоні не зустріли з квітами. Коментарі зібрали всі гучні імена зрадників Харківщини.

Мер Куп'янська Геннадій Мацегора. Геннадій 27 лютого заявив, що о 7:30 ранку до нього звернувся представник російських окупантів і вимагав здати місто, інакше його візьмуть штурмом. І мер погодився. При цьому у зверненні він заявив, що "місто покинули всі: СБУ, прокуратура, військкомат, загін тероборони. Ми залишились самі". 28 лютого Мацегорі оголосили підозру у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у держзраді. За даними військових, Геннадій уже ховається до РФ.

Депутат Ізюмської міськради від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський. За даними слідства, вказаний депутат в умовах воєнного стану перейшов на бік російських окупантів. Він передавав військовослужбовцям РФ відомості про громадян України, які допомагали ЗСУ, брали участь у проведенні АТО/ООС на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Крім того, він доносив на представників правоохоронних органів, територіальної оборони Ізюму та членів їхніх сімей. Також Анатолій показав ворогові дорогу, що не охороняється, в місто.

Мер Балаклії Іван Столбовий. Публічно заявив, що підтримує окупантів. За першої нагоди виїхав з України до РФ.

Голова Південноградської громади Олександр Брюханов (ЗАТРИМАНО).

Варто зазначити, що в Харківській області, як і в інших регіонах, що потрапили під окупацію, з ворогом співпрацюють окремі колишні мери і депутати. Серед них ексмер Ізюма Олександр Божков.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися