Війська РФ стали частіше обстрілювати житлові райони Харкова

У Харкові під обстрілами продовжують умирати мирні жителі

Війська РФ стали частіше обстрілювати мирні райони Харкова, де немає ані військової інфраструктури, ані військової техніки, ані навіть заводів. Про це розповів голова ХОВА Олег Синєгубов у інтерв'ю "Телеграфу".

"Протягом останнього тижня ми фіксуємо таку ж кількість обстрілів — в середньому біля 50. Але за останні дні фіксуємо обстріли густонаселених житлових районів — ХТЗ, Індустріальний. Близько 40 поранених людей знаходяться у лікарні у дуже важкому стані, сім людей загинуло, три дитини поранено, семимісячна дитина померла на руках у лікаря, коли він приймав її від швидкої допомоги. Позавчора дитина загинула. Такі випадки почастішали. Ворог став бити по районах, де знаходяться люди, де вони йдуть за продуктами, за допомогою. Просто так люди в області вже на вулиці не виходять. Але в нас все одно великі втрати. "Друга армія світу" фактично веде війну проти цивільного населення. В цих районах немає жодної військової інфраструктури, навіть заводів. Але туди прилітають "гради" та "смерчі"", - зазначив Синегубов.

Контекст:

Збройні сили України підбили ракетний крейсер "Москва", який належить до Чорноморського флоту РФ. У російський військовий корабель потрапили дві крилаті ракети "Нептун". Внаслідок успішної атаки на борту почалася пожежа.

Експерти з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія постійно обстрілює Харків для відволікання. Таким чином вони намагаються перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися