Під Харковом військові РФ знущалися з мешканців: Оповідання жінки

Окупанти звірствували в Малій Рогані

Під Харковом у селі Мала Рогань військові РФ знущалися з мешканців. Про це розповіла місцева жінка Оксана, яка змогла евакуюватись до Харкова, передає Суспільне.

"В окупації ми опинилися 25 лютого, коли заїхали російські війська в село. Ми виявилися відрізані від усього, вони були з усіх боків. Зайшли, вибрали місце, де їм зручніше, казали, що кілька днів спонукають і поїдуть - такі були в них думки. А потім у них змінилися плани... Вони стали лютувати, бомбардувати село, добувати собі їжу... Вони сказали, що Путін сказав: Якщо хочете, беріть самі й добувайте собі їжу, ріжте, вбивайте людей, що хочете, то й робіть. почали грабувати магазини, заїжджати у двори, де їм заманеться, ставити там техніку. Вони ж обстрілювали Харків із нашого села", - розповіла Оксана.

Жінка зазначила, що один із російських військових зґвалтував місцеву мешканку прямо у школі, де люди з дітьми ховалися від обстрілу.

"Це був російський молодий солдат, він був п'яний. Він їх вишикував у ряд, поставив на коліна. Почав показувати свою перевагу над жінками: лежати, стояти, йди сюди, а потім вибрав одну дівчину, яка стояла з маленькою дитиною і повів її нагору Він не просто зґвалтував, змушував її робити те, що він хотів, він порізав їй шию, волосся відрізав... Потім сказав, що вона схожа на його дівчину і казав: якщо ти не будеш це робити, я вб'ю твою дитину. Вона робила все, що він говорив ", - плаче Оксана.

Нагадаємо, Х'юман Райтс Вотч поділилася історія жінки Ольги, яку зґвалтували у селі Мала Рогань. Так, за словами жінки, 13 березня у школі Харківської області, де вона ховалась із сім'єю, її неодноразово зґвалтував російський солдат. Наступного дня жінка втекла до Харкова, де змогла отримати медичну допомогу та інші послуги. Хьюман Райтс Вотч вивчила дві фотографії, якими жінка поділилася з Хьюман Райтс Вотч, на яких видно травми обличчя.



Джерело: https://suspilne.media/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися