Скільки російських солдатів під Харковом зараз

Що роблять війська РФ навколо Харкова зараз

Росія зібрала на Ізюмському напрямі вже близько 15 тис. осіб. Про це розповів радник президента України Олексій Арестович та зазначив, що такої кількості військ не вистачить, щоб взяти Харків. Окрім цього, Олексій упевнений, що ворог навіть не намагатиметься штурмувати Харків.

"На Ізюмському напрямку зібрано тисяч 15, це головний напрямок. На інших – по 4-5 тисяч. Загалом у цьому "страшному наступі" візьме участь тисяч 35. Це за всіма напрямками, разом із відволікаючими ударами, з такими, що забезпечують. Цього недостатньо, тому завдання у РФ стають дедалі скромнішими", — сказав Арестович.

Контекст:

Експерти з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія постійно обстрілює Харків для відволікання. Таким чином вони намагаються перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися