Путін перекинув під Харків нових десантників

Війська РФ перекинули під Ізюм тульських десантників

Війська РФ посилили угруповання на Ізюмському напрямку підрозділом 106 повітряно-десантної дивізії (тульські десантники). Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Наголошується, що 16 квітня війська РФ намагалися штурмом пройти вглиб села Довгенько. ЗСУ відбили наступ. Наразі основні сили росіян на Ізюмському напрямку зосереджені в районі Сухої Кам'янки, Бражківки, Андріївки та Малої Камишевахи.

Контекст:

Експерти з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія постійно обстрілює Харків для відволікання. Таким чином вони намагаються перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Харківські пожежники 16 квітня отримали повідомлення про пожежу в Основ'янському районі. Горіння утворилося після влучення ворожих снарядів. За даними рятувальників, горіли конструктивні елементи п'ятиповерхової адміністративної будівлі на загальній площі близько 1500 кв.м, а також 9 автомобілів. Будівля була частково зруйнована. За попередніми даними, у пригоді загинула 1 особа і постраждали 18 людей.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися