ЗСУ провели успішну операцію біля Ізюма

На околицях Ізюма ЗСУ звільнили кілька населених пунктів

На околицях Ізюму ЗСУ звільнили низку населених пунктів. Про це розповів речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Інтерфакс-Україна.

"Так, я можу підтвердити. Ряд населених пунктів внаслідок інтенсивних бойових дій українськими військовими були звільнені. Саме звідти (ред. Ізюма) у тому числі вони намагатимуться розвинути наступ на Схід", - розповів Олександр.

Нагадаємо, Росія продовжує встановлювати в Ізюмі свої правила. Так, через блокпост чоловіків пропускають лише із військовим квитком. При цьому військові перевірять телефони на "підозрілі" дзвінки та листування. За даними журналістів, зовсім недавно війська РФ організували примусову депортацію ізюмчан. Людей перевезли через пункт пропуску Чавунівка у невідомому напрямку. У місті відшукують ветеранів АТО та активістів, а місцевих чоловіків агітують вступати до лав так званої "народної міліції".

Контекст:

Експерти з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія постійно обстрілює Харків для відволікання. Таким чином вони намагаються перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Джерело: https://interfax.com.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися