Російська БТГ зазнала великих втрат у Харківській області: Ворог вивів солдатів

З Харківської області РФ вивела БТГ

На Харківщині батальйонно-тактична група російських окупантів зазнала великих втрат. Цю БТГ ворогові довелося вивести в Білгородську область. Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗС України.

"З Харківської області до пункту постійної дислокації (населений пункт Солоти Білгородської області) через важкі втрати окупанти вивели батальйонну тактичну групу 237-го танкового полку 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу для відновлення боєздатності", — з у повідомленні.

ДОВІДКА. За словами Міністра оборони Росії Сергія Шойгу, станом на серпень 2021 року в Росії налічувалося близько 170 БТГ. Кожна БТГ налічує приблизно 600-800 офіцерів і солдатів, з яких близько 200 піхотинців, оснащених транспортними засобами, які зазвичай включають 10 танків і 40 бойових машин піхоти.

Контекст:

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися