Війська РФ можуть обстріляти хімічний об'єкт у Харкові

Росія може готувати провокації на хімічних об'єктах Харкова

Пропагандистське російське видання РІА Новини заявило, що США нібито готують провокації, щоб звинуватити РФ у застосуванні хімічної та ядерної зброї. Видання посилається на заяву Міноборони РФ.

"За даними російських військових, ймовірний варіант провокації на хімічних та біологічних об'єктах Харкова та Києва, не виключена провокація на Запорізькій АЕС", - пише видання.

Крім того, РІА Новини зазначають, що Київ нібито планує завдати удару по сховищу радіоактивних відходів у Кам'янському або застосувати заборонену зброю на полі бою. У Росії заявляють, що такі "провокації" США та Київ потрібні для тиску на Індію та Китай із примусом до запровадження санкцій проти країни-агресора.

Зазвичай, такими повідомленнями Росія заздалегідь виправдовує свій удар, щоб одразу ж списати його на українську сторону.

При цьому до цього РІА Новини опублікували скандальну ультраправу та відкрито нацистську статтю, в якій заявили, що Україна як така не повинна існувати разом з українським народом.

Контекст:

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися