Студенти та викладачі Каразіна загинули на війні

На війні загинули викладачі Каразінського університету

Декілька студентів та викладачів Харківського національного університету імені Каразіна загинули на війні. Про це розповіла ректор ВНЗ Тетяна Кагановська в інтерв'ю "Українській правді. Життя".

"Під час евакуації з Ізюма разом з батьком загинув студент 3 курсу інституту екології Вадим Павленко. У Харкові від інтенсивних обстрілів міста загинули професор-економіст з інституту держуправління Олег Амосов, доцент-фізик Костянтин Мягкохліб, старший викладач хімічного факультету Олександр Корсун. У теробороні загинули студент-географ Олег Янковський, доцент Олександр Безуглий, викладач Геннадій Генкін. Гинуть і випускники нашого університету: відомо про загибель у складі тероборони нашого випускника факультету іноземних мов Артема Комаря, у складі збройних сил випускників історичного факультету Юрія Красовського та Сергія Заїковського, випускників факультету іноземних мов Валерія Музики та Микити Ситника. Страшно, але наша інформація може бути не повною. З деякими студентами, що перебувають на тимчасово окупованій території чи в зоні бойових дій, подекуди немає зв’язку", - розповіла Тетяна.

Ректор зазначила, що студенти та викладачі записуються до тероборони та ЗСУ.

"Наші студенти та викладачі завжди були справжніми каразінцями. Звісно, у нас є наші викладачі і студенти, які пішли і в ЗСУ, і в тероборону і займаються волонтерством. Ми зараз обговорюємо можливість їх підтримати: за бажанням, перевести їх з денної форми на заочну, або надаємо академвідпустку. Тут, як вони хочуть, ми йдемо на зустріч. Серед викладачів виїхали з країни не більше 10%, але можу сказати, що тут всі як один, як тільки буде можливість, будуть повертатись. Мені здається, що той, хто хоч трішки попрацював або провчився в Каразінському, обов’язково повертається в Харків, це особливе місто, і університет у нас особливий", - розповіла Кагановська.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися