На відновлення Каразіна потрібні мільярди

Обстрілами зруйновано кілька корпусів Харківського національного університету

У Харкові під обстрілами було знищено кілька корпусів національного університету ім. Каразіна. На їх відновлення, за зразковими розрахунками, потрібно 3,5 мільярда гривень. Про це розповіла ректор ВНЗ Тетяна Кагановська в інтерв'ю "Українській правді. Життя".

За словами Тетяни, постраждали Фізико-технічного факультету у П'ятихатках, два корпуси у центрі Харкова, бібліотека та Музей природи, спорткомплекс "Каразинський", два гуртожитки та інститут держуправління на Московському проспекті.

"Але до цієї суми не включено обладнання. Ми не до кінця розуміємо, що всередині можна відновити", - розповіла Тетяна Кагановська.

Контекст:

Харківський національний університет ім. Каразіна перевозить свою технічну базу до Полтавської політехніки. Про це розповів перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

"В Полтаві, на запрошення ректорату "Полтавської політехніки", у відносній безпеці, переміщені та розгорнуті елементи критичної інфраструктури Університету: резервні сервери для забезпечення електронного документообігу, навчально-методичних матеріалів, забезпечення освітнього процесу, роботи вебресурсів", - зазначив Андрій Вітренко.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися