Війська РФ знову обстріляли Харківщину: Є загиблі

Харківську область знову обстріляли

На Харківщині 25 квітня обстріляли Дергачівську громаду. Про це розповів голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко та додав, що обстріл не припиняється з самого ранку, передає "Суспільне".

"По місту Дергачі і по майже всіх населених пунктах. Б'ють артилерією, "градами" і мінометами. Майже по всій громаді є зруйновані будинки, вони зараз горять. Без газу залишаються Козачолопанський та Прудянський старостинський округ, саме селище Прудянка, Дубівка, із Золочівської громади Турове та Макарове — вони теж під'єднані до цієї магістралі. Загалом приблизно 2500 тисячі дворів", — розповів Задоренко.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, загинули 3 мирні жителі села Безруки Дергачівської громади.

Контекст:

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися