Як виглядають зруйновані під час війни університети у Харкові (ФОТО)

Окупанти знищили найкращі ВНЗ Харківської області та України

Російські окупанти обстрілюють Харків із першого дня війни. За цей час вони знищили понад 2 тисячі багатоповерхівок, велику кількість будівель, магазини, школи, а також ВНЗ. Фотографії зруйнованих університетів у своєму офіційному Telegram-каналі опублікував голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Так, внаслідок обстрілу з боку російських окупантів було зруйновано Харківський національний університет будівництва та архітектури. У березні з боку загарбників було завдано удару по корпусу Національного Університету імені Каразіна.

"На фото – найкращі ВНЗ нашої області та України. Але це лише приміщення, які цинічно зруйнували російські окупанти. Стіни – відбудуємо. А статус студентської столиці та наш науковий потенціал ми обов'язково збережемо!", - зазначив Олег Синєгубов.

Читайте також:

• Окупанти бояться йти у наступ у Харківській області. Про це один із них відкрито розповів своїй матері телефоном. СБУ перехопила розмову та опублікувала в Мережі запис. Також загарбник запевнив, що війна не скінчиться до 9 травня.

• У Харківській області українським військовим вдалося збити російський вертоліт. Вартість техніки оцінюють приблизно у 16 млн доларів США.

• У Харкові змінилися адреси пунктів видачі городянам гуманітарної допомоги. У Харківській обласній військовій адміністрації опублікували перелік актуальних адрес. Нагадаємо, що гуманітарну допомогу роздають у відділеннях "Нової пошти" та у відділеннях "Укрпошти".

• В одному з міст Харківської області російські окупанти організували в будівлі заводу справжній концтабір, де піддають людей катуванням, психологічному та фізичному насильству.

Читайте также