У Харківській області російські окупанти катують людей у концтаборах

В одному з окупованих міст російські загарбники облаштували концтабори

З кожним днем спливає дедалі більше подробиць про звірства і знущання з мирних людей, які роблять російські військові. Стало відомо про створення так званих концтаборів у місті Вовчанську, в яких катують людей. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За інформацією джерела, в окупованому Вовчанську російські військовослужбовці викрали та вивезли до РФ обладнання одного із заводів, а в його приміщенні облаштували концтабір. У ньому вони незаконно утримують людей.

Зазначається, що тих, хто потрапив у такий концтабір, російські окупанти зазнають тортур, фізичного та психічного насильства. Насамперед російські загарбники змушують співпрацювати з ними та ставати до лав ЗС РФ, тобто воювати проти свого ж народу.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також:

• У блокадному Ізюмі російські загарбники призначили свого мера. Новий т.з. і. о. мера Владислав Соколов народився в Ізюмі Чоловік раніше працював міліціонером, а потім завідував сектором банківської безпеки у "Ощадбанку".

В окупованому Вовчанську фіксують складну гуманітарну ситуацію. Люди повідомляють, що місто мешкає без води, інтернету, продуктів харчування. При цьому Вовчанськ зазнає постійних обстрілів з боку окупантів.

• У Харкові змінилися адреси пунктів видачі городянам гуманітарної допомоги. У Харківській обласній військовій адміністрації опублікували перелік актуальних адрес. Нагадаємо, що гуманітарну допомогу роздають у відділеннях "Нової пошти" та у відділеннях "Укрпошти".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися