В окупованих районах Харківської області закінчуються лікарі та ліки

На Харківщині жителям окупованих районів потрібна допомога

В окупованому смт Борова закінчуються ліки. При цьому із населеного пункту поїхали практично всі лікарі. Наразі громадою керує російська "комендатура", з якою співпрацюють місцеві колаборанти. Про це розповіли у Борівській міськраді.

"Боровська центральна лікарня працює. Лікарі та медичний персонал вторинної ланки продовжують надавати послуги людям в умовах воєнного стану та окупації, приймають пацієнтів, надають їм допомогу. Водночас первинна ланка медицини зараз у громаді практично відсутня, більшість лікарів поїхали, у сільських амбулаторіях та фельдшерсько-акушерських пунктах немає ліків. У селі Ізюмське внаслідок військових дій медична амбулаторія повністю зруйнована", - сказано в повідомленні.

У смт у людей немає водопостачання, зв'язку та інтернету. Частина мешканців обходиться без електрики та газу. На щастя, працюють продуктові магазини, а хліб завозять із Куп'янська та Сватового.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися