Скільки людей живе у Харкові зараз

У Харкові залишається близько мільйона мешканців

У Харкові, попри війну, мешкає близько мільйона людей. Про це розповів мер Харкова Ігор Терехов в інтерв'ю "Бабелі".

"Близько мільйона залишається в Харкові. Мало того, якщо їхатимете до міста машиною, то побачите, що люди повертаються. Мені розповідали, що сьогодні була пробка на в'їзд", - розповів Терехов і зазначив, що кожен має сам вирішувати, чи потрібно повертатися. в місто.

Варто зазначити, що на початок 2022 року у Харкові проживало 1 430 515 осіб. Іншими словами, місто з початку війни залишило близько 430 тисяч людей.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Людмила

20 грудня 2022, 12:09

Харьков мой родной город и мне интересно знать о нем все

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися