ЗСУ завдали удару в районі Генштабу Герасимова: Підтвердження

В Ізюмі стався вибух у районі ставки начальника Генштабу РФ Герасимова

В Ізюмі 30 квітня стався вибух у районі штабу 2 армії Росії. Там, за попередніми даними, може бути начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов. Про це у себе на Twitter написав радник міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського Антон Геращенко.

"Годину тому отримано підтвердження про вчорашній вибух в Ізюмі в районі штабу 2 Армії Росії. У тому місці, де знаходиться ставка Начальника ГШ Росії Герасимова, який приїхав керувати наступом на Слов'янськ. Підтверджено велику кількість 200-х серед вищого офіцерського складу", - написав Геращенко.

Екс-міністр МВС Арсен Аваков підтверджує інформацію про поранення начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Контекст:

Українське мілітарне видання Defense Express 27 квітня заявило, що на Ізюмський напрямок нібито прибув начальник генерального штабу російської армії Валерій Герасимов, щоб особисто командувати операцією. Видання посилається на власні джерела. Також цю інформацію підтвердив військовий журналіст Андрій Цпалієнко.

Нагадаємо, начальник генерального штабу Збройних сил Російської федерації Валерій Герасимов, за даними "Миротворця" - один з ідеологів та організаторів окупації Автономної республіки Крим, особисто займається закиданням підрозділів російської армії на територію України в районі Донецької та Луганської областей. Генпрокуратура вважає Валерія Герасимова одним із причетних до трагічної загибелі українських військових під Іловайськом у 2014 році.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися