Росія повністю ізолювала Ізюм від України

З Ізюмом вже тиждень відсутній зв'язок

З окупованим Ізюмом вже тиждень немає зв'язку. Про це розповів представник Ізюмської міськради Максим Стрельник на своїй сторінці у Facebook.

"Російські окупанти посилили засоби радіоелектронної боротьби в Ізюмі Харківської області. Зв'язку з містом немає близько тижня", - розповів Максим Стрельник.

При цьому у місті залишається близько 10-15 тисяч місцевих жителів. Наразі евакуювати людей або доставити туди їжу просто неможливо. Гуманітарні коридори не працюють.

Контекст:

Для Росії наступ з Ізюма на Донбас є головним напрямком. Саме там ворог фокусує основні сили.

В Ізюмі 30 квітня стався вибух у районі штабу 2 армії Росії. Там, за попередніми даними, може бути начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов. Про це у себе у Twitter написав радник міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського Антон Геращенко.

Росія встановила в Ізюмі свої правила. Так, через блокпост чоловіків пропускають лише із військовим квитком. При цьому військові перевірять телефони на "підозрілі" дзвінки та листування. За даними журналістів, зовсім недавно війська РФ організували примусову депортацію ізюмчан. Людей перевезли через пункт пропуску Чавунівка у невідомому напрямку. У місті відшукують ветеранів АТО та активістів, а місцевих чоловіків агітують вступати до лав так званої "народної міліції".

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися