На Харківщині під мінометний обстріл потрапила колона волонтерських авто

Дві машини були пошкоджені уламками

Волонтери, які займалися евакуацією людей із села Руська Лозова, потрапили під обстріл. Внаслідок пригоди було пошкоджено два авто. Про це повідомили під час цілодобового єдиного телемарафону.

Як повідомляє джерело, одна людина отримала осколкові поранення руки, а пошкоджені від обстрілів машини довелося залишити в селі. За словами голови Дергачівської громади В'ячеслава Задоренка, до Харкова таки вдалося евакуювати 200 людей. Усього вивезли вже близько 1500 людей. Евакуація розпочалася 29 квітня, одразу після того, як село вдалося звільнити від російських окупантів.

Жителі Руської Лозової після евакуації розповіли журналістам про жах, який їм довелося пережити за два місяці. Зазначимо, що село було під окупацією з початку березня.

"Як у пеклі... Ми 60 днів усі сиділи у льоху. Нас бомбили з перших днів. Дихнути не давали", — каже мешканка Російської Лозової Людмила Ульяненко.

Ще одна мешканка розповіла, що російські окупанти грабували місцевих мешканців. Так, із будинку її сусідки зникла велика кількість речей.

"У моєї сусідки майже всі винесли з дому. І лопати та сапки та граблі. Усе майже винесли", - зазначила мешканка села Світлана.

Після пережитого жаху евакуйованих людей перевезуть у безпечніші місця та забезпечать усім необхідним.

Читайте також:

 У Міністерстві оборони США заявили, що Збройні Сили України відігнали російських окупантів від Харкова на 40 кілометрів.

 У районі Ізюму Харківської області російські окупаційні війська продовжують обстріл позицій та підрозділів Збройних Сил України.

 У Харкові через постійні обстріли з боку російських окупантів змінили час тривалості обмежень комендантської години.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися