Відео дня: як сьогодні виглядає блокадний Ізюм

У зруйнованому та окупованому місті залишається приблизно 12-15 тисяч жителів

Місто Ізюм, що на Харківщині, знаходиться під постійними обстрілами з початку березня. На початку квітня російські війська повністю окупували місто. Регулярно в ЗМІ та офіційних джерелах з'являється інформація про ті жахіття, які там чинять окупанти. Наразі у Мережі з'явилося відео, зняте в Ізюмі. Його опублікував на своїй сторінці журналіст-розслідувач OSINTtechnical у Twitter.

На кадрах свіжого відео, знятого в Ізюмі, видно, що у місті зруйновано велику кількість будинків та будинків. Варто зазначити, що зараз у блокадному Ізюмі перебуває близько 12-15 тисяч людей. Евакуація через постійні обстріли залишається поки неможливою.

Раніше начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міськради Максим Стрельник повідомляв, що мешканці Ізюму залишаються без води, їжа, ліків, світла, тепла, мобільного зв'язку та Інтернету.

В Ізюмі РФ відмовляється надавати гуманітарні коридори. Як зазначає Стрельник, гуманітарна катастрофа в Ізюмі може перетворитися на геноцид українського населення Слобожанщини.

У середині березня заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін розповів про жахливу гуманітарну катастрофу.

"Наскільки можемо, допомагаємо шукати людей, але в умовах відсутності зв'язку, часткової окупації та підірваних мостів це не завжди ефективно. Списків померлих немає, як немає та їхнього поховання, ритуальні служби не працюють, а рідні ховають померлих по дворах", - розповів чиновник. .

Крім того, неодноразово з'являлася інформація про те, що мешканців Ізюму насильно вивозять на територію РФ.



Ирина

6 травня 2022, 13:51

Моя семья выбралась из изюма 11 апреля пережили такие ужасы что просто кошмар

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися