Що відбувається в Харкові та області 4 травня - Синєгубов

Російські окупанти продовжують обстріл Харкова та Харківської області

За останню добу російські окупанти вели обстріл по Руській Лозовій, Дергачах, Чугуєву, Барвінкову. Про це під час єдиного телемарафону повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, найбільш "гарячим", як і раніше, залишається Ізюмський напрямок, де наші військові тримають позиції, а ворог зазнає значних втрат.

Мінування територій

Синєгубов наголосив, що зараз фіксується велика кількість мінувань. Після звільнення населених пунктів вони, як правило, виявляються занумерованими. Це також можуть бути підходи до населених пунктів. Тому людей просять про те, щоб вони не їхали до свого рідного міста чи села одразу після його звільнення. Потрібно дочекатися дозволу, оскільки приймати таке рішення самостійно дуже небезпечно. Окупанти нерідко мінують будинки місцевих жителів.

Евакуація

Крім того, зараз, за словами Синєгубова, організовується евакуація за декількома напрямками. Навіть після звільнення сіл чи міст, ворог продовжує їх обстрілювати та перебувати там вкрай небезпечно. Коли окупанти виявляються будь-які автомобілі, навіть цивільні, які намагаються виїхати, вони починають їх одразу обстрілювати. Така ситуація була у Російській Лозовій. Коли люди спробували виїхати, їхнє авто було обстріляно. Декілька людей отримали поранення.

Газопостачання

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, у Харкові продовжується відновлення газопостачання. Фахівці провели роботи щодо локалізації аварійних ситуацій на газопроводах. В усіх районах проводять санітарне очищення територій.

Синєгубов наголосив, що він разом із мерією щодня працює над відновленням критичної інфраструктури, електропостачання, газопостачання. Так, учора було пошкоджено магістральний газопровід. Бригада робітників проводила роботи під обстрілами понад 12 годин, щоб не втратити тиск у будинках Харкова.

Крім того, з ранку 4 травня у Дергачівському районі було пошкоджено газопровід. У цьому районі близько 30 тисяч квартир стали без газу. Зараз робиться все можливе, щоб якнайшвидше відновити газопостачання.

На околицях Харкова працюють над відновленням електропостачання.

Медична допомога

Олег Синєгубов зазначив, що у Харкові немає проблем із ліками. Люди забезпечені інсуліном та іншими необхідними медикаментами. Проте якщо говорити про окуповані території, там все набагато складніше, оскільки доставити туди ліки немає жодної можливості.

Читайте також:

 Радник Міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко пояснив, чому російський диктатор Володимир Путін намагається знищити Харків.

 У Генштабі ЗСУ повідомили, що в Ізюмському районі Харківської області російські окупанти продовжують наступальні дії. Подробиці у нашому матеріалі.

 У Міністерстві оборони Великобританії озвучили цілі російських окупантів на Ізюмському напрямку.

• Мер Харкова Ігор Терехов звертається до городян з проханням залишатися в укриттях, навіть коли в місті немає сигналу тривоги, оскільки виходити на вулиці небезпечно через постійну загрозу ракетного обстрілу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися