Ветеран Другої світової війни висловився про протистояння України та Росії

Війська РФ знищили будинок ветерана Другої світової війни

У Харківській області 3 травня близько 23:30 війська РФ обстріляли смт Золочів з артилерійської зброї. Один зі снарядів повністю знищив будинок 97-річного ветерана Другої світової війни, який пройшов війну з двома контузіями та пораненням. Про це розповів сам ветеран журналістам "Суспільного".


На війну проти нацистів Іван Лисун потрапив за місяць після свого 18-річчя. Чоловік звільняв міста Білорусі, Польщі та дійшов до Німеччини.

Родич ветерана Анатолій каже: намагалися вивезти дідуся до спокійнішого місця, але той відмовляється, щоб господарство не розтягнули.

"Ось медаль "За відвагу". Найбільші бої були у Білорусі. Якби були сили, я б пішов перший в оборону. Я стояв би, допомагав нашим військам. У мене є родичі там [в Росії], вони кажуть: "Ми нічого не знаємо". Як нічого не знаєте? А ми отак страждаємо зараз. Так жалості в мене тепер немає ані грама", - каже ветеран.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися