Юлія Тимошенко приїхала до Харкова (ФОТО)

Тимошенко відвідала Харків

Депутат Верховної Ради України Юлія Тимошенко приїхала до Харкова. Відповідні фотографії вона виклала у себе в соцмережах.

"Ми знову приїхали до Харківської залізничної лікарні, привезли необхідні хірургічні інструменти та перев'язувальні матеріали. Дякуємо нашому партнеру – Міжнародному благодійному фонду "Крило допомоги" (Литва) – за швидке вирішення запиту від медиків. На зворотному шляху, разом із харківськими волонтерами, заїхали до найбільш постраждалих районів міста - Салтівки та Нової Баварії. З'ясували основні потреби, надали гуманітарну допомогу. Продовжуємо працювати у тісному контакті з місцевими волонтерами", - написала Юлія.

Контекст:

У Харківській області ЗСУ звільняють один населений пункт за іншим. При цьому російські війська, схоже, вже прийняли рішення відступати. Так, війська РФ підірвали мости під Харковом, щоб уповільнити контрнаступні дії українських сил. Експерти з Інституту вивчення війни переконані, що найближчими днями російські військові не знову повертатимуться до Харкова.

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися