Окупанти не забирають трупи своїх солдатів та офіцерів, кидаючи їх на полі бою , - Синєгубов

За словами очільника ХОВА, такі дії російських військових ще раз свідчить про їхню мораль, принципи та правила ведення військових дій

У звільнених Збройними силами України населених пунктах Харківської області знаходять десятки трупів російських військових. Про це повідомив очільник регіону Олег Синєгубов. 

"Ми фіксуємо їхні тіла на вулицях, в будинках, у якихось, навіть не могилах, - а звалищах просто. Під час відступу вони не забирають тіла своїх солдатів. Це ще раз свідчить про їхню мораль, принципи та правила ведення військових дій. Мабуть для них, щоб не показувати правду, так простіше",  - зазначив голова Харківської обласної військової адміністрації. 

Попри це, за словами Синєгубова, існують чіткі алгоритми, що передбачаються міжнародними конвенціями та правилами щодо передачі ліквідованих військових ворожій стороні. З боку України ці вимоги не порушуються, а якщо росія матиме такі запити, керівництво нашої країни вживатиме необхідних заходів. 

Нагадаємо, що на Харківщині українські військові внаслідок контрнаступальних дій звільнили кілька населених пунктів. Бійці 227 батальйону 127 бригади територіальної оборони Збройних Сил України звільнили Верхній Салтів, Замуйлівка, Байрак та Рубіжне – усі вони розташовані у Вовчанському районі області. Харків потроху виходить із категорії фронтових міст. ЗСУ продовжують тактичні контрнаступальні дії та відтісняє противника до державного кордону.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що на виїзді з Харкова у напрямку населеного пункту Ціркуни виявили тіла трьох розстріляних російськими окупантами українців. У цьому районі була розбита ворожа техніка, а також ліквідований особовий склад. Тривалий час ця територія була під постійними обстрілами окупантів. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися